DUGO MI STOJI OVAJ RECEPT, NAPOKON JE DOŠAO NA RED DA GA ISPROBAM, ODUŠEVILA SAM SE MEKOĆOM TESTA I FINIM UKOSOM KIFLICA
Sastojci:
- 600 g mekog brasna
- 1 prasak za pecivo
- 1 kasicica soli
- 100 ml ulja
- 1 casa kisele pavlake
- 2oo ml toplog mleka
- 1 kocka svezeg kvasca
- 1 kasika secera
- premaz:
- 1 zumanac
- 1 kašika mleka**
- susam, kim, mak po zelji
Priprema:
Pomesati 200 ml toplog mleka sa kvascem i secerom i ostaviti malo da zapeni i podigne se.U ciniji u kojoj cete da mesite kiflice, pomesajte brasno, prasak za pecivo, so, dodajte ulje i pavlaku, pa celu smesu dobro promesajte, a zatim sipajte i nadosao kvasac. Zamesite glatko testo i odmah* ga podelite na 4 dela, svaki razvaljajte na 0,5 cm debljine, isecite na 8 trouglova, isfilujte po zelji, a mozete i prazne da ih ostavite, i uvijte kiflice. Poredjajte ih u pleh na papir i ostavite na toplom mestu 15 minuta da malo nadodju. Premazite zumancetom, pospite po zelji nekim semenkicama i pecite oko 15 minuta dok lepo ne porumene. Možete od ovog testa da pravite bilo kakve oblike od testa, puževi su izuzetno lepi i mekani, a nafilujte ih nečim po vašoj želji.
Posluživanje:
Posluzite tople uz omiljeni napitak, jogurt ili kiselo mleko. Mozete i da ih zamrznete kad se prohlade.
* Ja sam testo ostavila da stoji kad sam ga zamesila, vrlo kratko, dok sam zamesila buhtle :D, malo je nadoslo i bilo je lepo za rad, ali po receptu je da se odmah radi s njim.
0 comments:
Post a Comment