Monday, October 31, 2016

DUGO MI STOJI OVAJ RECEPT, NAPOKON JE DOŠAO NA RED DA GA ISPROBAM, ODUŠEVILA SAM SE MEKOĆOM TESTA I FINIM UKOSOM KIFLICA

DUGO MI STOJI OVAJ RECEPT, NAPOKON JE DOŠAO NA RED DA GA ISPROBAM, ODUŠEVILA SAM SE MEKOĆOM TESTA I FINIM UKOSOM KIFLICA








Sastojci:


  •     600 g mekog brasna
  •     1 prasak za pecivo
  •     1 kasicica soli
  •     100 ml ulja
  •     1 casa kisele pavlake
  •     2oo ml toplog mleka
  •     1 kocka svezeg kvasca
  •     1 kasika secera
  •     premaz:
  •     1 zumanac
  •     1 kašika mleka**
  •     susam, kim, mak po zelji

Priprema:


Pomesati 200 ml toplog mleka sa kvascem i secerom i ostaviti malo da zapeni i podigne se.U ciniji u kojoj cete da mesite kiflice, pomesajte brasno, prasak za pecivo, so, dodajte ulje i pavlaku, pa celu smesu dobro promesajte, a zatim sipajte i nadosao kvasac. Zamesite glatko testo i odmah* ga podelite na 4 dela, svaki razvaljajte na 0,5 cm debljine, isecite na 8 trouglova, isfilujte po zelji, a mozete i prazne da ih ostavite, i uvijte kiflice. Poredjajte ih u pleh na papir i ostavite na toplom mestu 15 minuta da malo nadodju. Premazite zumancetom, pospite po zelji nekim semenkicama i pecite oko 15 minuta dok lepo ne porumene. Možete od ovog testa da pravite bilo kakve oblike od testa, puževi su izuzetno lepi i mekani, a nafilujte ih nečim po vašoj želji.

Posluživanje:


Posluzite tople uz omiljeni napitak, jogurt ili kiselo mleko. Mozete i da ih zamrznete kad se prohlade.
* Ja sam testo ostavila da stoji kad sam ga zamesila, vrlo kratko, dok sam zamesila buhtle :D, malo je nadoslo i bilo je lepo za rad, ali po receptu je da se odmah radi s njim.

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design