Test kreativnosti - Kino čaki cake
Recept Daria Žmikića
Mjere odredjujete sami :)
Mjere odredjujete sami :)
Bijela čokolada
Vrhnje za šlag
Cimet
Jaja
Šećer
Mlijeko
Mascarpone
Jestivi kukuruzni škrob
Borovnice
Puding od vanilije
Kupine
Brašno
Suncokretovo ulje
Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Bjelanjke istući u snijeg, a žumanjke sa šećerom i brašnom. Toj smjesi dodati bjelanjke i lagano miješati. Nakon toga staviti u pećnicu na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Kremu od mascarponea, bijele čokolade i šećera pomiješati i staviti u hladnjak da odstoji. Za drugu kremu staviti pola litre mlijeka u koju treba staviti puding kad zakuha. Miješati, kad je gotovo staviti jednu bijelu čokoladu i malo maslaca. Tu kremu namazati na biskvit i staviti u hladnjak.
Coulis:
Kupine i borovnice staviti u posudu, pošećeriti i staviti na vatru dok voće ne pusti sok. Kad pusti sok, propasirati ga i dobiveni sok staviti na biskvit. Napraviti glazuru od bijele čokolade. Čokoladu i maslac staviti u posudu, kuhati na pari dok se čokolada ne rastopi i dodati komade lješnjaka. Kad je sve gotovo puniti kremom i na kraju preliti bijelom glazurom.
Izvor : MasterChef
0 comments:
Post a Comment