Wednesday, May 6, 2015

Raluca

Slika govori više od riječi, a prilično sam sigurna da vam ne bih niti mogla dočarati svu punoću okusa ovog odličnog kolača.  U svakom slučaju moj savjet je da probate :)
Raluca 



Sastojci

    Biskvitne kore:
     4 jaja
     8 žlica šećera
     4 žlice tople vode
     8 žlica brašna
    Krema 1:
     5 žumanjaka
     6 žlica mlijeka
     200 grama šećera
    Karamel smjesa
     300 grama šećera
     250 grama maslaca ili margarina
     250 grama sjeckanih oraha
     2 lista oblatne
    Krema:
     4 jaja
     8 žlica šećera
     2 žlice kakaa
     1 vrećica kapučina
     250 grama maslaca ili margarina
    Glazura:
     150 grama čokolade za kuhanje
     2 žlice mlijeka
     1 žlica maslaca ili margarina


Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1 /

    Za prvu kremu na pari mješajte žumanjke sa šećerom i mlijekom dok se lagano ne zgusne.
    2

    Za biskvit izmiksajte bjelanjke sa šećerom, dodajte jedan po jedan žumanjak, vodu i brašno.
    3 /

    Biskvitnu smjesu stavite u najveći crni protvan od pećnice, pecite na 180 stupnjeva dok biskvit ne dobije laganu boju.
    4 /

    Za karamel smjesu rasopite u posudi šećer dok ne dobije boju pa dodajte maslac ili margarin, mješajte dok se ne rastopi i dodajte sjeckane orahe.

    U tu smjesu dodajte prvu kremu koju ste skuhali na pari.
    5 /

    Oblatne ako treba izrežite da vam budu veličine polovice velikog crnog protvana, pa po oblatni rasporedite karamel stavite drugu oblatnu i dobro stisnite da se poveže.
    6 /

    Za drugu kremu, na pari skuhajte jaja sa šećerom, dodajte kapučino i na kraju kad se smjesa ohladi izmiksani maslac, žlicu po žlicu.
   
7 /

    Biskvit prerežite po pola, stavite prvu polovicu kreme od kakaa.

    Na kremu stavite dio sa oblatnom, premažite drugom polovicom tamne kreme i na kraju biskvit.
    8

    Za glazuru rastopite čokoladu i maslac sa mlijekom pa premažite kolač.

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design