Sastojci
Biskvitne kore:
4 jaja
8 žlica šećera
4 žlice tople vode
8 žlica brašna
Krema 1:
5 žumanjaka
6 žlica mlijeka
200 grama šećera
Karamel smjesa
300 grama šećera
250 grama maslaca ili margarina
250 grama sjeckanih oraha
2 lista oblatne
Krema:
4 jaja
8 žlica šećera
2 žlice kakaa
1 vrećica kapučina
250 grama maslaca ili margarina
Glazura:
150 grama čokolade za kuhanje
2 žlice mlijeka
1 žlica maslaca ili margarina
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1 /
Za prvu kremu na pari mješajte žumanjke sa šećerom i mlijekom dok se lagano ne zgusne.
2
Za biskvit izmiksajte bjelanjke sa šećerom, dodajte jedan po jedan žumanjak, vodu i brašno.
3 /
Biskvitnu smjesu stavite u najveći crni protvan od pećnice, pecite na 180 stupnjeva dok biskvit ne dobije laganu boju.
4 /
Za karamel smjesu rasopite u posudi šećer dok ne dobije boju pa dodajte maslac ili margarin, mješajte dok se ne rastopi i dodajte sjeckane orahe.
U tu smjesu dodajte prvu kremu koju ste skuhali na pari.
5 /
Oblatne ako treba izrežite da vam budu veličine polovice velikog crnog protvana, pa po oblatni rasporedite karamel stavite drugu oblatnu i dobro stisnite da se poveže.
6 /
Za drugu kremu, na pari skuhajte jaja sa šećerom, dodajte kapučino i na kraju kad se smjesa ohladi izmiksani maslac, žlicu po žlicu.
7 /
Biskvit prerežite po pola, stavite prvu polovicu kreme od kakaa.
Na kremu stavite dio sa oblatnom, premažite drugom polovicom tamne kreme i na kraju biskvit.
8
Za glazuru rastopite čokoladu i maslac sa mlijekom pa premažite kolač.
0 comments:
Post a Comment