Monday, May 4, 2015
Pita sa džemom, jogurtom i vrhnjem
Klasnična jogurt pita sa malim dodacima koji su perfektno upotpunili ionako finu pitu. Umjesto svježeg voća, ubacila sam u filu od jogurta i vrhnja fini džem od bobičastog voća.Odlična pita koja će zadovoljiti i zahtjevnija nepca.
Pita sa džemom, jogurtom i vrhnjem
Sastojci
Prhko tijesto:
300 grama brašna
180 grama maslaca ili margarina
150 gama šećera
4 žumanjka
1/2 vrećice praška za pecivo
2 žlice kiselog vrhnja
Nadjev:
4 bjelanjka
170 grama šećera
2 jogurta (čašica 180 grama)
2 kisela vrhnja
6 žlica brašna
džem po želji
Priprema
Težina:
Jednostavno
1 /slika/2031693/
Zamjesite prhko tijesto pa ga podjelite na dva dijela.
2 /slika/2031699/
Prvi dio tijesta razvaljajte na veličinu 20x30 pa stavite u protvan.
Prvi dio tijesta ako želite možete prvo staviti u pećnicu na desetak minuta da se malo zapeče.
Ja nisam, a tjesto je malo mekanije kad se ispeče jer se navlaži od nadjeva.
3 /slika/2031703/
Za nadjev izmješajte jogurt, vrhnje, šećer i tučene bjelanjke.
Stavite po tijestu.
4 /slika/2031707/
Po nadjevu pobacajte žličicom džem, pa na njega stavit drugi dio tijesta koji možete izrezate u razne oblike, naribati i samo razvaljati pa staviti gornju koru.
Pecite na 180 stupnjeva oko 40 min., dok ne dobije laganu boju.
Izvor : www.coolinarika.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment