Wednesday, May 6, 2015

KAPRI TORTICA

KAPRI TORTICA

POTREBNO JE

KORA: kutija piškota
PRVI FIL: 500 g smrznutih jagoda, 150 g šećera, 2 kašike gustina, 100 ml vode
DRUGI FIL: 200 g čokolade, 100 g maslaca
TREĆI FIL: 400 ml mleka, 200 g šećera, 2 kašike gustina, kesica vanilin šećera
PRIPREMA
Za prvi fil skuvajte jagode sa šećerom i, kad smesa provri, dodajte gustin razmućen s vodom. Piškote natopite mlekom, složite u kalup i premažite filom od jagoda. Čokoladu i maslac rastopite na nižoj temperaturi, odvojite pola fila i premažite preko ohlađenog fila od jagoda. Za treći fil skuvajte mleko i, kad proključa, dodajte šećer pomešan sa gustinom, vanilin šećerom i tri kašike mleka koje ste oduzeli od 400 ml mleka. Kad se drugi fil ohladi, tortu premažite trećim filom, pa je ukrasite je preostalim filom od čokolade.
zena.blic.rS

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design