Sastav:
- 450 g kupovnog tijesta za picu,
- 1/3 šolje maslinovog ulja,
- 1/2 šolje sosa od paradajza,
- 250 g kačkavalja ili mocarele (može i pomiješano),
- 10 listova bosiljka,
- 100 g kulena ili neke jače začinjene kobasice
Priprema:
- Tijesto podijelite na dva dijela, pa svaki dio razvucite u krug veličine vaše najveće tave koji smije ići u rernu.
- U tavu sipajte polovinu maslinovog ulja, pa kada se ono zagrije na ringli, ubacite razvučeno tijesto.
- Pržite oko 3 minuta, dovoljno da dno potamni ali ne i da izgori. Oprezno okrenite testo, pa na gornju (ispečenu) stranu stavite sos od paradajza, kulen, bosiljak i sir (po pola svega, pošto su mjere za dvije pice).
- Ostavite još dva minuta da se isprži i donja strana tijesta, pa ste stavite u zagrijanu rernu na 220 stepeni oko 2 minuta – dovoljno da se sir istopi.
- Sve ponovite i za drugu picu
Izvor: http://doznajemo.com/
0 comments:
Post a Comment