Sastojci
6 jaja
250 g. maslaca
250 g. šećera
320 g. brašna
2 kašike kakao
1 kašika mleka
1 kašika vanila ekstrakta
2 kašikice praška za pecivo
najmanje 500 g. višanja
krema
Ja sam ovde stavila krem od 2 instant pudinga umućenih u 6 dcl. slatke pavlake. Tu kremu često pravim leti u voćnim kolačima.
Glazura na slici je
150 g. mlečne čokolade
4 kašike ulja
Priprema
Penasto umutiti maslac sobne temperature, šećer i vanilin ekstarkt.
Dodavati jedno po jedno jaje kao što se dodaje u testo za princes
krofne. Znači, doda se jaje, dobro se umuti, zatim se doda sledeće,
ponovo se dobro umuti smesa i tako dok se ne dodaju sva jaja. Dodati na
kraju i brašni i prašak za pecivo i dobro izmešati.
U podmazan i brašnom posut pleh srednje veličine rasporediti dve trećine
smese. U ostatak dodati 2 kašike kakao i 1 kašiku mleka. Preko svetlog
testa rasporediti kašikom i tamno tako da na pojedinim mestima malo
utisnete tamnu smesu. Malo i izravnati pa preko staviti oko očišćene
višnje.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Ostaviti da se ohladi pa staviti preko kremu i gore glazuru.
Kolač je najlepši kada prenoći.
Recept za testo, malo izmenjen jer ga sada pravim sa manje brašna i tako mi je sočniji.
Izvor : Mamina jela
Friday, February 6, 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment