Sastojci za tijesto:
300 g glatkog pšeničnog brašna
3 žumanjka
150 g maslaca, rastopljenog
60 g šećera
100 ml mlijeka
1 kocka Di-go svježeg kvasca za kolače (40g)
prstohvat soli
3 žumanjka
150 g maslaca, rastopljenog
60 g šećera
100 ml mlijeka
1 kocka Di-go svježeg kvasca za kolače (40g)
prstohvat soli
Sastojci za nadjev:
250 g oraha
3 bjelanjka
2 žlice marmelade od marelica
150 g šećera
malo ruma
50 g grožđica
3 bjelanjka
2 žlice marmelade od marelica
150 g šećera
malo ruma
50 g grožđica
Za premazivanje:
1 žumanjak
malo ulja
malo ulja
Priprema:
Kvasac otopite u toplom mlijeku s malo šećera i ostavite na toplom mjestu da se digne.
U posudi za miješanje, mikserom umutiti žumanjke sa šećeromi soli,
dodati rastopljeni maslac, brašno i dignuti kvasac te umijesiti srednje
čvrsto tijesto.
Za nadjev, istući bjelanjke u čvrsti snijeg, dodati mljevene orahe
pomiješane sa šećerom, dodati marmeladu i rum. Podijeliti nadjev na dva
jednaka dijela.
Podijeliti tijesto na dva jednaka dijela i na pobrašnjenoj radnoj
površini ili stoljnjaku vrlo tanko razvaljati. Tijesto po cijeloj
površini premazati nadjevom. Posuti grožđicama.
Zarolati tijesto u čvrsti valjak. Staviti tijesto u pleh obložen masnim
papirom, izbosti na nekoliko mjesta tankom iglom ili čačkalicom te
premazati razmućenim žumanjkom s malo ulja.
Peći 15 - 20 minuta na 200°C (temperaturu pečenja prilagodite svojoj pećnici).
Rezati na tanke ploške.
Napomena:
Orahnjača je bolja ako se pripremi dan, dva ranije i drži zamotana u aluminijskoj foliji do konzumacije.
Izvor : http://www.kuzinavanje.com
0 comments:
Post a Comment