SASTOJCI:
Za rolice:
• 500 g zamrznutog Lisnatog tijesta
• maslac za kalupe
• 1 jaje
Za kremu:
• 1 Želatina
• 50 ml vode
• 500 ml mlijeka
• 1 Prašak za puding vanilin
• 1 žlica Gussnela
• 3 žumanjka
• 150 g šećera
• 1 Vanilin šećer
• 200 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA
Za rolice:
1. Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
2. Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
3. Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
4. Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.
Za kremu:
1. Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
2. Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
3. Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
4. U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.
5. Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
6. Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
7. Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
8. Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
9. Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.
http://www.coolinarika.com/
0 comments:
Post a Comment