Zovu se kraljevski jer imaju pokrivač od čokolade i dekor kandiranu koricu naranče...Medenjaci su bolji sutradan ili nakon dva dana,jer fino omekšaju..
Sastojci
- sastojci:
- 2 jaja
- 3 žlice meda
- 30 g šećera
- 2 vanilin šećera
- ribana korica limuna
- 400 g glatkog brašna
- 1 žličica ruma
- 1 žličica začina za medenjake,1/2 žličice cimeta
- glazura:
- 40 g tamne čokolade
- 4 žlice vode
- 2 žlice ulja
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
- 1
Prosijte brašno,šećer u prahu,začine za medenjake i cimet.
Dodajte jaja i med,rum,koricu limuna.
Miksajte spiralnim metlicama dok se ne poveže.
Stavite tijesto u hladnjak na 15 minuta.
Radite loptice teške 20.5 g.
Malo navlažite dlanove da bi lakše oblikovali loptice.
Slažite loptice na pek papir.
Prije pečenja stavite ih u hladnjak 20 min.
Pecite na 170C-18 minuta.
Od ove smjese iziđe 26 medenjaka.
Ostavite da se prohlade.
- 2
Napravite čokoladnu glazuru i umačite svaki medenjak u čokoladu.
Dekorirajte kandiranom koricom naranče ili limuna.
Stajanjem medenjaci omekšaju.
- 3
Za glazuru topite čokoladu u vodi i ulju.Ja sam koristila mix čokolade sa 55% i 70%kakaa.
coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment