Sastojci
- 2 x 2 jaja
- 2 x 12,5 dkg šećera
- 2 x 0,5 dcl =1 mala šalica za cr. kavu ulja
- 2 x 0,5 dcl = mala šal. vode
- 2 x 12,5 dkg brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 2 žl kakao
Krema
- 7 dcl mlijeka
- 25 dkg šećera
- 2 vanili pudinga
- 1 do 2 žutanjka
- 1 margarin
čokoladna glazura
- 5 dkg margarina
- 1 žličica ulja
- 10 dkg čokolade
Priprema
- Težina:
-
1
/slika/2104285/
Ispeći 2 biskvitne štruce. Jednu žutu a drugu smeđu.
Posebno miksati svaku smjesu tako da su jednake za slaganje. Prvo izmiksati 2 bjelanjka , posebno miksati žutanjke sa šećerom, dodati pr. za pec. miksati, dodati ulje, vodu, i na kraju žlic om umješati brašno i bjelanjke. Staviti peći u namašten i pobrašnjen duguljasti rebrasti lim. Ili neki sličan. Posebno umutiti drugu smjesu i njoj sa brašnom dodati prosijani kakao i ispeći
-
2
Skuhati kremu sa pudingom i žutanjcima, prohladiti poklopljeno, i dodati miksani margarin.Dobro izmiksati kremu.
-
3
/slika/2104291/
Izrezati žutu i smeđu štrucu na jednake kriške i na velikoj tacni početi slagati kolač. Prvo žuta kriška pa krema pa smeđa kriška pa krema i tako složiti do kraja.Sa malo kreme premazati dobiveni kolač.
-
4
/slika/2104307/
Kolač se prelije čoko glazurom Radi se tako da se otopi Zvjezda margarin i mješa se dok se prestane pjeniti. Skine se sa vatre, doda se ulje malo izmješa i tada doda čokolada. Pusti se par sekundi da se otopi, promješa i prelije kolač.
Ovaj kolač se MORA rezati u KOSO da se dobije šah efekat : žuto-smeđe-žuto...
Izvor : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment