Pravi tropski užitak u kombinaciji kokosa i jagoda.
Sastojci
Priprema
1. Rernu zagrejati na 175 stepeni. Odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca penasto umutiti sa 2 kašike vode, vanilin šećerom i šećerom. Belanca čvrsto ulupati. Pomešati brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo, pa umešati u masu sa žumancima. Dodati belanca. Masu sipati u okrugli pleh (prečnika 24 cm) obložen masnim papirom, peći 20 minuta. Izvaditi i izručiti, skinuti masni papir i ostaviti biskvit da se ohladi.
2. Biskvit vodoravno prepoloviti. Oba biskvita natopiti likerom. Oko donjeg biskvita staviti prsten za tortu. Želatin potopiti u malo vode. Kokosovo brašno propržiti u tiganju bez dodavanja masnoće. Jagode oprati i očistiti, ostaviti 16 celih, a ostale prepoloviti.
3. Čvrsto ulupati 500 ml slatke pavlake sa šećerom i vanilin šećerom. Želatin ocediti i zagrejati na vatri srednje jačine. Dodati 2 kašike čvrsto ulupanog šlaga, pa umešati u preostali šlag. Dodati 75 g kokosovog brašna. Polovinom mase sa kokosom premazati donji biskvit. Rasporediti polovine jagoda. Premazati preostalim kremom, pa staviti 2. biskvit. Tortu hladiti 3 sata.
4. Ukrasiti preostalim šlagom i celim jagodama. Posuti kokosovim brašnom.
Izvor : www.stvarukusa.rs
2. Biskvit vodoravno prepoloviti. Oba biskvita natopiti likerom. Oko donjeg biskvita staviti prsten za tortu. Želatin potopiti u malo vode. Kokosovo brašno propržiti u tiganju bez dodavanja masnoće. Jagode oprati i očistiti, ostaviti 16 celih, a ostale prepoloviti.
3. Čvrsto ulupati 500 ml slatke pavlake sa šećerom i vanilin šećerom. Želatin ocediti i zagrejati na vatri srednje jačine. Dodati 2 kašike čvrsto ulupanog šlaga, pa umešati u preostali šlag. Dodati 75 g kokosovog brašna. Polovinom mase sa kokosom premazati donji biskvit. Rasporediti polovine jagoda. Premazati preostalim kremom, pa staviti 2. biskvit. Tortu hladiti 3 sata.
4. Ukrasiti preostalim šlagom i celim jagodama. Posuti kokosovim brašnom.
Izvor : www.stvarukusa.rs
0 comments:
Post a Comment