Thursday, December 4, 2014
Rolada od nutelle i jagoda
A sada rolada, brzo gotova, nježna, topi se u ustima, a o spoju nutelle i jagoda su riječi suvišne.
Sezona jagoda je na vrhuncu, naš vrt se fino zacrvenio, i pokušavam ih što više iskoristiti.
Inače je naša najdraža kombinacija čokoladna Pavlova sa jagodama ( mislim to na kraju nema veze sa istoimenom tortom jer ju radim od duple smjese, dvije kore veličine lima od pećnice, pa su to na kraju kocke ) i nestane odmah. Rolada je već na izmaku, pa nas ove beze kocke očekuju u nedjelju.
Seka je odma za vrijeme fotografiranja pojela dva komada i bila je prilično zadovoljna :)
Biskvit :
4 jaja
80gr šećera
100gr brašna
žličicu domaćeg vanilin šećera ili burbon vanilin šećer
+ nutella za premazivanje
mjerica jagoda
šećer u prahu
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
Na lim od pećnice stavite papir za pećenje i malo premažite uljem.
Odvojite žumanjke i bjelanjke.
Žumanjke miksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti i blijedi.
Bjelanjke istucite sa prstohvatom soli u snijeg.
Lagano kružnim pokretima umiješajte snijeg u smjesu žumanjaka ( na 3 puta ), pa prosijte brašno u smjesu i umiješajte ga također ručno, polako kružnim pokretima.
Razmažite tijesto po papiru za pećenje i pecite 6-7 minuta.
Odmah koru stavite na vlažnu krpu, skinite papir za pećenje i urolajte, ostavite da se pohladi.
U međuvremenu jagode operite i narežite na tanke ploške za punjenje rolade, a dio na polovice ili četvrtine.
Odrolajte biskvit, premažite nutellom i posložite jagode na ploške, zarolajte, posipajte šećerom u prahu i ukrasite nutellom i jagodama ( ovima koje ste narezali na polovice ili četvrtine ).
Izvor : http://www.mytaste.hr
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment