Ovi veseli, mali kolačići jednostavno nas mame svojom veselom bojom i različitim punjenjima. Priprema je jednostavna, a uspjeh je garantiran pridržavanjem pravila i postupka pripreme.
Sastojci:
- 4 jaja
- 15 dag maslaca
- 20 dag šećera
- 7 dag brašna
- 1/4 vrećice praška za pecivo
- 10 dag lješnjaka
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 3 žlice kakaa
- 15 dag marmelade voćnog okusa
- bijela glazura
Bjelanjak odvojite od žumanjaka pa izradite čvrsti snijeg. Pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom i dodajte žumanjke. Zatim dodajte brašno prethodno pomiješano s praškom za pecivo, kakao, vrhnje, mljevene lješnjake. Na kraju lagano s kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju i stavite peći u pećnicu na 200°C oko 25 minuta. Pečeni kolač ohladite te razrežite na pola. Malom čašom izrezujte kolutiće pa ih premažite marmeladom i poklopite drugom polovicom kolutića. Na kraju kolačiće prelijte bijelom ili ružičastom glazurom.
Izvor : www.savjetnica.com
0 comments:
Post a Comment