Tuesday, December 30, 2014

Minjoni

Ovi veseli, mali kolačići jednostavno nas mame svojom veselom bojom i različitim punjenjima. Priprema je jednostavna, a uspjeh je garantiran pridržavanjem pravila i postupka pripreme.
minjoni

Sastojci:
  • 4 jaja
  • 15 dag maslaca
  • 20 dag šećera
  • 7 dag brašna
  • 1/4 vrećice praška za pecivo
  • 10 dag lješnjaka
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 3 žlice kakaa
  • 15 dag marmelade voćnog okusa
  • bijela glazura

Bjelanjak odvojite od žumanjaka pa izradite čvrsti snijeg. Pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom i dodajte žumanjke. Zatim dodajte brašno prethodno pomiješano s praškom za pecivo, kakao, vrhnje, mljevene lješnjake. Na kraju lagano s kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju i stavite peći u pećnicu na 200°C oko 25 minuta. Pečeni kolač ohladite te razrežite na pola. Malom čašom izrezujte kolutiće pa ih premažite marmeladom i poklopite drugom polovicom kolutića. Na kraju kolačiće prelijte bijelom ili ružičastom glazurom.

Izvor : www.savjetnica.com

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design