Thursday, December 4, 2014

Kobasice s relishom od jabuka, paprika i luka

Kobasice s relishom od jabuka, paprika i luka
  Sastojci
  kobasice po izboru (bavarske, pivske, ljute)
    peciva
    sir chedar
    50g maslaca
    1 žlica maslinova ulja
    1 veći luk
    pola crvene paprike
    pola jabuke Granny Smith
    1 žlica Dijon senfa ili bavarske muštarde
    1 žlica kiselog vrhnja ili milerama
    1 žlica fino sjeckanog peršina
    par grančica timijana




Ovo jelo je prava jesenska 'hrana utjehe' uz koju se lakše podnose kišni dani. Omiljenu kobasicu zamotajte u pecivo i začinite ukusnim domaćim relishom.

‘Oktobar je, počinje sezona kiša …..’, pjeva Čola. No dok kiše u posljednje vrijeme prestaju čak i u našim krajevima biti ekskluziva jeseni i oktobra, oktobar i dalje ostaje svjetski poznat po Oktoberfestu, najvećem svjetskom festivalu piva, a time i hrane, jer ti potoci pive koji se toče, moraju nešto zalijevati.

Tradicionalna bavarska i njemačka kuhinja nudi u tu svrhu veliki izbor jela, od kojih su se neka već odavno udomaćila i na našim prostorima, poput pečenog bunceka (svinjske koljenice ili kračice), gulaša, pivskog peciva i kiflica, samih ili punjenih sirom i šunkom, kobasa s kiselim zeljem.


Da razbijemo monotoniju, a prizovemo malo kulinarske atmosfere Oktoberfesta i k sebi, danas ćemo kobasice umotati u fini, k tome vrlo jednostavan i brz za pripremu, relish od jabuka, paprika i luka.



Priprema:

Na mješavini maslaca i maslinova ulja pržite luk, prepolovljen, pa narezan na tanke kolutove, otprilike 5 minuta, miješajući, da povene. Dodajte papriku narezanu na sitne kockice pa pirjajte još 4-5 minuta. Zatim dodajte na sitne kockice narezanu jabuku, senf, vrhnje i peršin, sve još kratko promiješajte i pirjajte kraće vrijeme pa ugasite vatru, poklopite i ostavite sa strane.

Kobasice ispecite na grilu, po 3-4 minute sa svake strane. Peciva, najbolje bi bilo kad biste uspjeli pronaći ili ispeći pivska, prepolovite, na donju polovicu naribajte sir, pa ih kratko, 1-2 minute stavite u pećnicu ugrijanu na 180-200°C na prvu prečku odozgo, što bliže gornjem grijaču, da se pecivo blago tostira, a sir otopi.

Na sir stavite kobasicu, sve prekrijte relishem i uživajte. I ne zaboravite zaliti pivom.


Izvor :  http://www.volim-meso.hr

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design