Thursday, December 4, 2014
Kobasice s relishom od jabuka, paprika i luka
Sastojci
kobasice po izboru (bavarske, pivske, ljute)
peciva
sir chedar
50g maslaca
1 žlica maslinova ulja
1 veći luk
pola crvene paprike
pola jabuke Granny Smith
1 žlica Dijon senfa ili bavarske muštarde
1 žlica kiselog vrhnja ili milerama
1 žlica fino sjeckanog peršina
par grančica timijana
Ovo jelo je prava jesenska 'hrana utjehe' uz koju se lakše podnose kišni dani. Omiljenu kobasicu zamotajte u pecivo i začinite ukusnim domaćim relishom.
‘Oktobar je, počinje sezona kiša …..’, pjeva Čola. No dok kiše u posljednje vrijeme prestaju čak i u našim krajevima biti ekskluziva jeseni i oktobra, oktobar i dalje ostaje svjetski poznat po Oktoberfestu, najvećem svjetskom festivalu piva, a time i hrane, jer ti potoci pive koji se toče, moraju nešto zalijevati.
Tradicionalna bavarska i njemačka kuhinja nudi u tu svrhu veliki izbor jela, od kojih su se neka već odavno udomaćila i na našim prostorima, poput pečenog bunceka (svinjske koljenice ili kračice), gulaša, pivskog peciva i kiflica, samih ili punjenih sirom i šunkom, kobasa s kiselim zeljem.
Da razbijemo monotoniju, a prizovemo malo kulinarske atmosfere Oktoberfesta i k sebi, danas ćemo kobasice umotati u fini, k tome vrlo jednostavan i brz za pripremu, relish od jabuka, paprika i luka.
Priprema:
Na mješavini maslaca i maslinova ulja pržite luk, prepolovljen, pa narezan na tanke kolutove, otprilike 5 minuta, miješajući, da povene. Dodajte papriku narezanu na sitne kockice pa pirjajte još 4-5 minuta. Zatim dodajte na sitne kockice narezanu jabuku, senf, vrhnje i peršin, sve još kratko promiješajte i pirjajte kraće vrijeme pa ugasite vatru, poklopite i ostavite sa strane.
Kobasice ispecite na grilu, po 3-4 minute sa svake strane. Peciva, najbolje bi bilo kad biste uspjeli pronaći ili ispeći pivska, prepolovite, na donju polovicu naribajte sir, pa ih kratko, 1-2 minute stavite u pećnicu ugrijanu na 180-200°C na prvu prečku odozgo, što bliže gornjem grijaču, da se pecivo blago tostira, a sir otopi.
Na sir stavite kobasicu, sve prekrijte relishem i uživajte. I ne zaboravite zaliti pivom.
Izvor : http://www.volim-meso.hr
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment