Wednesday, December 3, 2014

Crno-bijela čokoladna torta

Prikaz jelaPotrebni sastojci


Biskvit:

    10 jaja
    10 žlica šećera
    8 žlica brašna
    2 paketića praška za pecivo
    2 žlice kakao praha


Krema:

    1,5 kg sira mascarpone
    2 žličice ekstrakta vanilije
    150 g šećera u prahu
    200 g bijele čokolade, rastopiti

-za posipanje: komadići bijele čokolade


Priprema biskvita:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pjenasto umutite jaja sa šećerom. Potom dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao te umiješajte. Okrugli protvan pripremite na način da na dno stavite papir za pečenje. Nemojte strane protvana namastiti ili pripremiti drugačije jer moguće da neće narasti kako spada.

Pecite otprilike 15-20 minuta, odnosno dok vam čačkalica koju zabodete u sredinu izađe potpuno čista.

Ostavite da se 5 minuta ohladi u protvanu, pa onda pređite malim nožem oko ruba, odvojite protvan od tijesta, te ga okrenute naopačke na papir za pečenje ili drugu podlogu da se potpuno ohladi.

Priprema kreme:

Izmiksajte (omekšajte) mascarpone s ekstraktom vanilije i šećerom u prahu. Bijelu čokoladu otopite na pari. Kad se otopi, skinite s pare i pustite da se ohladi do sobne temperature. Kad se malo ohladi, dodajte u mascarpone i umiješajte.


Slaganje torte:

Prerežite ohlađeni biskvit na 3 dijela. Stavite donji sloj na servisni tanjur, pa na to trećinu kreme. Zatim stavite srednji dio biskvita i još jednu trećinu kreme. Na to gornji dio biskvita i preostali dio kreme i na vrhu pospite komadićima bijele čokolade.


Izvor :  http://www.slatkirecepti.com

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design