Saturday, December 6, 2014

Bijeli semifreddo s malinama

Bijela čokolada, vrhnje, maline s dodatkom vanilije pripremljene kao semifreddo daju vrhunski kulinarski užitak. Mijenjate li mu voće sukladno sezoni, uživat ćete svaki puta u njegovom novom okusu.

Bijeli <em>semifreddo</em> s malinama/slika/617083/

Sastojci


Priprema

Vrijeme pripreme:
25 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Žumanjke razmutite, dodajte šećer i stavite nad lonac kipuće vode. Neprestano miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne postane kremasta (4-5 minuta).
  2. 2
    Uklonite jaja s pare, pa nad njom rastopite 200 g čokolade. Umiješajte je u jaja i pustite da se malo ohladi.
  3. 3
    Slatkom vrhnju dodajte vaniliju i električnom miješalicom istucite u šlag. Šlag lagano umiješajte u jaja, dodajte preostalih 100 g čokolade narezane na sitne komadiće i na kraju umiješajte maline.
  4. 4
    Kalup (30x10 cm) obložite papirom za pečenje, ulijte pripremljenu smjesu i stavite u zamrzivač na barem 3-4 sata.

Posluživanje

Semifreddo izvadite i narežite netom prije posluživanja. Ukrasite svježim malinama.

Savjet

Kako je ovaj semifreddo jako osjetljiv na toplinu, možete ga umjesto u veliki kalup staviti u više manjih za posluživanje.

Recept na : www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design