Sastojci
- 5 žumanjaka
- 100 g šećera
- 300 g bijele čokolade
- 300 ml slatkog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 250 g malina
Za ukrašavanje:
- svježe maline
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- 1 Žumanjke razmutite, dodajte šećer i stavite nad lonac kipuće vode. Neprestano miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne postane kremasta (4-5 minuta).
- 2 Uklonite jaja s pare, pa nad njom rastopite 200 g čokolade. Umiješajte je u jaja i pustite da se malo ohladi.
- 3 Slatkom vrhnju dodajte vaniliju i električnom miješalicom istucite u šlag. Šlag lagano umiješajte u jaja, dodajte preostalih 100 g čokolade narezane na sitne komadiće i na kraju umiješajte maline.
- 4 Kalup (30x10 cm) obložite papirom za pečenje, ulijte pripremljenu smjesu i stavite u zamrzivač na barem 3-4 sata.
Posluživanje
Semifreddo izvadite i narežite netom prije posluživanja. Ukrasite svježim malinama.Savjet
Kako je ovaj semifreddo jako osjetljiv na toplinu, možete ga umjesto u veliki kalup staviti u više manjih za posluživanje.Recept na : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment