Tuesday, February 3, 2015

Savršen desert: Čokoladni mus



Sastojci: Količina:
- slatka pavlaka 500 ml
- crna čokolada 70% kakaa 200 g
- jaja 5
- puter 50 g
- šećer 5 kašika
- kora pomorandže 1

Uputstvo za pripremu:

Na pari istopiti cokoladu i puter, a za to vreme umutiti belanca u cvrst sneg postepeno dodavajuci secer. Kada se cokolada istopi u nju polako dodavati jedno po jedno zumance, brzo muteci mikserom ili zicom da se ne bi stvorile grudvice. Tu dodati koru cele pomorandze. Umutiti slatku pavlaku i zatim joj dodati zumanca, najbolje uz polako mesanje spatulom. Zatim u tu smesu dodati umucena belanca. Kada se sve promesa sipati u posude koje ste pripremili i ostaviti u frizideru na sat-dva. Mus se moze ukrasiti nastruganom cokoladom, vocem, slagom, pozelji.

Izvor : www.zena.blic.rs

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design