Sastojci:
-1/2kg brasna
-250g margarina
-2 jajeta
-200ml jogurta
-100ml mleka
-1/2 kockice kvasca
-1 kasicica secera
-2 kasicice soli
-1 kriska sira
Priprema:
-Kvasac rastopiti u mlakom mleku pa kad naraste dodati mlaku vodu, jaja, jogurt, so i sa brasnom umesiti testo. Testo podeliti na 8 jufkica, svaku rastanjiti na velicinu tanjira, svaku premazati rastopljenim margarinom i redjati jednu na drugu. Zatim sve rastanjiti u jedan veliki krug, pa ga zaseci na 8 delova od spolja ka sredini, ali ne do kraja. Krajeve redom prebacivati jedan preko drugog, dok svi ne budu na jednoj gomilici. Od dobijenog testa razvuci koru, seci na trouglove, na svaki staviti po komad sira i uviti. Pripremljene buhtle poredjati na papir za pecenje i ostaviti da rastu oko 1,5h. Zatim ih peci na 190○C oko 20min. Za buhtlice na gornjoj slici testo je seceno na 24 trouglica, a za buhtle na donjoj slici testo je iseceno na 16 trouglica.
0 comments:
Post a Comment