Sastojci:
- 3 jaja
- 100 ml kisele vode
- 300 ml mlijeka
- 2 kašike otopljenog putera
- 250 gr brašna
- malo soli
- malo šećera
- 500 gr pilećih prsa
- 300 gr šampinjona
- 1 jaje
- 40 gr ribanog sira
- malo bibera
- vegeta po ukusu
- malo maslaca
- ulje
- jaja
- brašno
- mrvice(prezle ili kukuruzno brašno)
Zamutiti palačinke od jaja, kisele vode, mlijeka, istopljenog putera, malo soli, sećera,i brašna.
Od smjese dobijete 10 palačinaka.
Pileće meso skuhajte pa ga nakon toga dobro isitnite nožem.
Na malo maslaca prodinstati meso, dodati sitno sjeckane gljive, malo bibera i vegetu po ukusu.
Kad je izdinstano skinuti sa ringle i u to umješati sir i jedno jaje.
Fil stavljati na palačinke, preklopiti ih sa jedne i druge strane(kao sarmu), urolati, uvaljati u brašno, jaja i mrvice ipržiti na ulju.
Prijatno!
Izvor : www.domacirecepti.net
0 comments:
Post a Comment