Brzinska kombinacija kćerine rođendanske torte po ukusu svih ukućana. Malo tijesta, a puno kreme...
/slika/2101069/ Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
- 1
Umutite snijeg od bjelanjaka. Dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite miješati velikom brzinom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte ulje, kakao i orahe. Izmiješajte i izlijte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje. Pecite podlogu na 180°C često provjeravajući čačkalicom kako se ne bi presušila. Ostavite da se ohladi.
- 2
Umutite prašak za puding sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka pomiješajte sa šećerom i zagrijte do vrenja. Umiješajte umućeni prašak za puding i skuhajte. U vruće umiješajte margarin dok se sasvim ne rastopi.
- 3
Ohlađenu podlogu stavite na pladanj i natopite smjesom mlijeka i ruma. Postavite obruč za tortu oko podloge i izlijte još vruću kremu od vanilije. Ostavite da se ohladi.
- 4
Umutite margarin sa šećerom. Dodajte kesten pire i rum i izmiješajte u glatku kremu. Rasporedite kremu od kestena po ohlađenoj kremi od vanilije. Vratite tortu u hladnjak.
- 5
Usitnjenu čokoladu prelijte zagrijanim vrhnjem za šlag i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Izlijte dobiveni ganache izlijte preko ohlađene kreme od kestena i pustite da se stegne do kraja.
Posluživanje
Tortu poslužiti dobro rashlađenu.
Izvor :
www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment