Monday, January 26, 2015

Dalmatiner

Malo žlicom kapnete tu, malo tamo, i on je valjda zato dobio ime dalmatiner. Fenomenalan je.Dalmatiner
Sastojci

Bijelo tijesto

  • 7 komada bjelanjaka
  • 7 žlica šećera
  • 7 žlica ulja
  • 7 žlica brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo

  • Tamno tijesto

  • 7 komada žumanjaka
  • 7 žlica šećera
  • 7 žlica brašna
  • 3 žlice ulja
  • 3 žlice kakaa
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 2 dl mlijeka

  • Krema

  • 1l mlijeka
  • 3 komada pudinga od čokolade
  • šećera po želji
  • 250 gr margarina
  • 3 vrećice šlaga (ili 1/2 l slatkog vrhnja)

  • Preljev

  • 1/2 l mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • Način pripreme
    1. Mikserom izradite bijelanjke, dodajte šećer, lagano umiješajte ulje, dodavajte brašno, i na kraju prašak za pecivo).
    2. Za tamni biskvit postupak je isti, samo su različiti sastojci.
    3. U tepsiju stavljate malo svijetlog, malo tamnog tijesta, što ga različitije složite biti će šareniji. Malo žlicom kapnete tu, malo tamo, i on je valjda zato dobio ime dalmatiner.
    4. Vrući biskvit lagano žlicom poljevate s toplim preljevom od mlijeka, šećera i vanilin šećera.
    5. Kad se puding ohladi dodamo izrađeni margarin i namažemo po kolaču.
    6. Kolač na kraju odozgo premažemo sa šlagom. Ja sam na šlag naribala čokoladu, mada i ne morate.
    Izvor : www.domacica.com

    0 comments:

    Post a Comment

     

    Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design