Sastojci: | Količina: |
---|---|
- šećer | 150 gr |
- voda | 80 ml |
- maslac | 80 gr |
- prženi,mleveni lešnik | 150 gr |
- mleveni plazma keks | 150 gr |
- karamel bombone | 30 kom. |
- prženi lešnik | 30 kom. |
- čokolada za ukrašavanje | 40-50 gr |
Uputstvo za pripremu:
- Vodu i šećer staviti da provri, zatim kuvati 3-4 minuta, dodati maslac i skloniti sa ringle. Kada se maslac istopi, dodati mleveni lešnik i mleveni keks. Sve promešati da se smesa ujednači, pa ostaviti da se ohladi.
- Lešnik i karamel bombone poređati u vatrostalnu posudu, pa staviti na nekoliko sekundi u mikrotalasnu da omekšaju.
- Svaku karamelu istanjiti u krug, pa u sredinu staviti lešnik.
- Zatim zatvoriri karamelu i formirati bombicu...
- Ohlađenu smesu podeliti na 30 delova. Od svakog dela napraviti isto kao i za karamel bombice, pa u sredinu staviti nju.
- Zatim zatvoriti i formirati kuglice...
- Čokoladu rastopiti sa kašikom ulja, pa preliti preko gotovih kuglica.
Izvor : www.zena.blic.rs
0 comments:
Post a Comment